Nitro

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nitro

Namn: Nitro (uppfödd av Teddy Kårwik)
Kön: Tik
Född: 2014-12-10
Reg.nr.: SE13729/2015
Höjd: 56 cm
Vikt: 22 kg

Äter:
Royal Canin Trail 4300

Nitro är en riktig energibomb! Hon far fram som en tornado vad hon än ska ta sig för. Det är sällan som tassarna står på marken. Men Nitros energi är väldigt positiv och smittar av sig. Hon är den som motiverar hela spannet när det går riktigt tungt! Hon är också nästan alltid den som tar första initiativet att börja dra, efter ett stopp.

Nitro har det mesta jag kan önska mig. Hon är intensiv till sättet men är väldigt mjuk i sociala sammanhang och går bra med de allra flesta. Hon har dock resursförsvar när det kommer till mat och leksaker. Föremålsintresset är stort och aptiten, om möjligt, ännu större! Det är sällan som det tar mer än tjugo sekunder för Nitro att tömma matskålen.

I spannet går Nitro ofta lite längre bak. Hon är en tik med mycket råstyrka och ett hårt arbetshuvud i alla lägen. Hon har lite svårare att jobba när det är mjuka spår, då sjunker hon djupare än de andra hundarna. Nitro har bra tassar och har sällan skador, men får regelbundet gå med pinnesele för att hålla god balans i kroppen då hon har något lång rygg.

Om Nitro fortsätter att utvecklas i samma takt och riktning planeras en kull på henne under våren 2019. Valparna väntas bli intensiva och hot headed draghundar som är mycket krävande – men också mycket givande.

Annonser