Galen

IMG_0230

Namn: SE(Polar)Ch Indian Tribe Husky’s Galena
Kön: Tik
Född: 2012-03-29
Reg.nr.: SE29673/2012
Höjd: 56 cm
Vikt: 21 kg

Har gått:
2012/13 – 66 mil
2013/14 – 183 mil
2014/15 – 193 mil
2015/16 – 223 mil
2016/17 – 152 mil

Äter:
Royal Canin Trail 4300
Royal Canin Endurance 4800

Här nedanför kan du läsa roliga fakta om Galen, om hur hon är som draghund och vad hon har gjort för tävlingsresultat!

.

galenstamtavla

.

IMG_9541

Galen, hösten 2013.

Fakta om Galen:

 • Galen älskar sniglar! Hon är expert på att hitta snäckor och suga ut sniglarna ur dem. Hon blir då skummig runt munnen och dreglar.
 • Galen pussas med hela munnen! Hon tar din hand i munnen och slickar med hela tungan när hon gosar.
 • Galen är väldigt bunden till matte. Hon kommer på inkallning oavsett vad som händer runt omkring. Hennes inkallningsnamn är Laaaa-li-laaaal!

  IMG_0711

  Galen är grundtränad för tävlingslydnad. Sommaren 2012.

 • Galen är grundtränad för lydnad och kanske blir en riktig lydnadshund en vacker dag.
 • Galens pappa har sprungit det 170 mil långa loppet Iditarod i Alaska. Galen har ärvt sina stora öron och tassar av honom.
 • Galen öppnar dörrar på egen tass och är expert på att hoppa över staket och grindar.
 • Galen är en riktig knähund. När hon vill komma upp i famnen hoppar hon upp med framtassarna mot din arm och försöker att häva sig upp.
 • Galen tuggar på allt! Hon är en ovanligt hyperaktiv och påhittig husky och det visar sig regelbundet genom söndertuggade prylar av alla de slag.

  wpid-20120923_140724_edit0.jpg

  Galen pussas på sitt eget sätt..

 • Galen ylar eller skäller inte som vanliga hundar utan har ett trumpetliknande skrik när hon blir missnöjd. En biolog trodde en gång att hon var en trana.
 • När Galen blir lite ynklig fäller hon ut sina stora öronen rakt åt sidorna. Då går hon under smeknamnet ”flygplanet”!
 • Galen älskar att springa snabbt och är en av ledarhundarna i spannet.
 • Galen är helt tokig i banan! Hon stjäl bananer, inte bara från fruktskålen men gärna även direkt ur handen på personer som håller på att äta dem.
 • Galen är helt tokig i att tvätta svettiga armhålor; urk!
 • Galens styrkor är att hon håller ett jämnhögt tempo även under de längre distanserna samt att hon är väldigt lyhörd. Galens svagheter är att hon sparar för mycket på krafterna på kortare distanser och att hon lätt upplevs som ofokuserad.
IMG_5482b

Galen på sin första dragtävling, vintern 2014. Foto: Maria Pålsson

Om Galen säsongen 2013/2014:
Galen är i den åldern när man kan se en utveckling nästan från träningspass till träningspass. Hon har ungdomens iver i kroppen och driver ofta på spannet att öka farten. Det här året har Galen gått mycket i point-position näst längst fram i spannet men hon har även fått prova rollen som ledarhund vid ett tiotal tillfällen. I början av säsongen hade Galen ganska svårt att hålla fokus någon längre stund men framåt slutet av säsongen var hon en nära konkurrent till Kit om platsen som farthållande ledarhund. Hon har dock inte gått som ledarhund på någon tävling då hon ännu saknar lite rutin för att klara de svårigheter som kan uppstå. Galen är mycket lovande och har nu börjat att vara mer trygg i kommandon. Hon kanske kan axla Pilas roll som styrande ledarhund en vacker dag!

Marlene Karlsson 1

Galen går mycket i point-position under sitt andra tävlingsår. Hösten 2014.

Om Galen säsongen 2014/2015:
Galen är en väldigt jämn hund i spannet. Hon jobbar med ett lätt tryck i linan hela tiden och blir aldrig trött. Hon är inte längre en ivrig farthållare utan sparar hellre på sina krafter. Galen är fortfarande lite mentalt omogen och tappar lätt fokus vid störningar men hon har god förståelse för kommandon. Hon har fortsatt att gå mycket i point-position men i slutet av säsongen har hon fått börja gå alltmer i wheel då hon är väldigt duktig när det går tungt. Galen är den enda hund som har tävlat den här säsongen, hon har gått med i Maria Pålssons (kennel Husky Heroes) spann på Västras Vinterrace och Polardistans där hon blev utplockad efter 175 km. Även om hon inte är den vassaste hunden så är hon den hund som har varit mest flexibel här hemma! Polardistans var en lärorik resa för henne och hon fick med sig många erfarenheter på vägen.

PM

Galen går alltmer som ledarhund. Foto: Eva Mårtensson

Om Galen säsongen 2015/2016:
Galen har nu mognat och börjar bli en riktigt rutinerad draghund. Hon har fortfarande sitt säregna sätt att arbeta som om hon vore ofokuserad på söndagspromenad – men faktum är att hon av någon anledning alltid presterar när det verkligen gäller. Galen har fått gå som ledarhund på alla viktiga tävlingar detta år och har flera gånger varit den viktigaste hunden i spannet. Hon har stundom fått gå väldigt hård träning men har aldrig varit skadad. Galen har även under året förvärvat sig titeln Svensk Polarhundchampion.

Galens tävlingsresultat:

marlene

Galen på Växjö internationella utställning 2014.

Utställd SKK Småland-Öland, Växjö 2 november 2014. Domare: Christina Bjerstedt-Ohlsson
”Feminin tik med utmärkta proportioner, fint huvud, aningen stora öron. Korrekt bett, mycket bra hals, överlinje, kors och svans. Välvinklad runt om. Bra kropp, bra benstomme. Utmärkta tassar. En tanke; hög i hasen. Utmärkta rörelser. Utmärkt päls. Trevligt temperament.”
Excellent, B/J KK 1, CK, BTKL3, CERT, R-CACIB

Utställd SPHK Södra, Vaggeryd 26 april 2014. Domare: Göran Hallberger
”Något smalt tikhuvud, bra kropp och benstomme, ordinärt vinklad. Korta överarmar vilket påverkar hennes frambensrörelser negativt. Päls och färg utan anmärkning. Väl ansatt svans. Står och går med vänster framtass något utåtvriden.”
Very good, oplacerad.

IMG_8666

Galen bästa juniortik med CK på utställning i Vaggeryd 2013.

Utställd Rasspecialen, Idre 7 september 2013. Domare: Tuula Savolainen
”17 månaders tik med bra proportioner. Välformat huvud, lite stora öron. Bra förbröst. Välutvecklad kropp. Bra kors. Välvinklad bakdel. Något raka överarmar. Rörelserna fram och tillbaka behöver stabiliseras.”
Very good, oplacerad.

Utställd SPHK Södra, Vaggeryd 28 april 2013. Domare: Christina Bjerstedt-Ohlsson
”En tik med utmärkta proportioner. Mycket bra huvud. Korrekt bett, bra käkar. Utmärkt hals, överlinje, vinklar, ben, tassar. Rör sig med vägvinnande steg. Utmärkt steg.”
Excellent, JUNKK1, CK

Utställd Rasspecialen, Idre 17 september 2012. Domare: Boo Lundström
”Mycket lovande tikvalp. Fina proportoner höjd/längd. Ännu ej fullt utvuxen i huvuet. Välkroppad för åldern. Mycket bra benstomme. Lovande päls. Rör sig väl. Bra temperament.”
Valpklass 1 (4-6 mån), HP

IMG_1491bbb

Galen blir BIS-valp på specialutställning 2012.

Utställd SPHK Västra, Tånga Hed 8 september 2012. Domare: Annica Uppström
”Fem månaders tik. Mycket feminin, vackert huvud, för dagen något stora öron. Mandelformade ögon, utmärkt hals, rygg, kors och svans. Mycket bra front, något rak överarm. Tillräckligt vinklad bak. Utmärkta ben och tassar, utmärkt pälskvalitet. Rör sig väl. Mycket lovande valp! Välvisad.”
Valpklass 1, HP, BIR, BIS

Annonser
2 kommentarer

2 thoughts on “Galen

 1. Pingback: Rösta på Galen | Lillehals

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s