Kontakt

Allmänna frågor:
Du som har frågor om draghundsträning, rasen siberian husky eller flockliv, använd gärna sökfältet i bloggen för att först läsa vad jag tidigare skrivit kring ämnet! Det går sedan bra att maila frågor till marlene@yabasta.se – jag svarar då i mån av tid.

Valpförfrågningar:
Du som är på jakt efter en valp bör först läsa om Yabastas avelstankar och informationen för valpköpare. Du som känner att en Yabasta-valp kan vara någonting för dig, är varmt välkommen att fylla i valpformuläret eller maila mig på marlene@yabasta.se

Studiematerial/copyright:
Du är fri att länka Yabastas blogginlägg i digitala medier. Du är också fri att visa upp bloggen och dess inlägg  som helhet under kurser och utbildningar men jag blir jätteglad om du berättar detta för mig! Du som vill använda text och/eller bilder för att trycka i material eller publicera fristående på egna digitala sidor är välkommen att kontakta mig på marlene@yabasta.se för att göra en överenskommelse.

Epost: marlene@yabasta.se Telefon: 0734-166386

Annonser
14 kommentarer

14 thoughts on “Kontakt

 1. Hej! Hittade er gamla blogg när jag letade drag-selemönster till mina 2 hundar och som jag snart ska börja sy – tackar för mycket bra och lättförståliga instruktioner :o).
  Sedan fastnade jag vid inläggen om shaping / belöningsträning, som jag oxå använder och har oxå gått kurs för Fanny Gott :o).
  Sen var jag ju tvungen att läsa inläggen om agility, som är den sporten som jag tränar och tävlar i, håller även på med praktiska eftersök m.m.
  Hittar så till den nya bloggen och får se att ni varit i Hällefors på Barmarks-SM där jag var funktionär/ förvarnare på den långa sträckan ( heter ant. något annat på ”fack-språk” men är novis i drag-sammanhang :o) ).
  Kan väl säga att min fascination av huskies tog omtag den gångna helgen ……. Undrar hur du upplever dom i träning / shaping – sammanhang jämfört med andra raser, alla är ju individer men om det finns ngt rasspec som du har märkt? har du skrivit ngt inlägg tidigare som kan svara på det så ref. gärna till det.
  Ha en bra dag!
  Hälsningar Kamilla

 2. Hej, har nyligen skaffat en liten Husky valp , tik, när kan man börja med spår och annan liknande träning. Har även två jaktlabbar och en drever som används aktivt i jakt och spår. Vore tacksam för lite tips och råd. Med vänlig hälsning, Mari

  • Hej! Välkommen till gänget! 🙂 Jag tror du kan träna spår med din husky på samma sätt som du har gjort med dina andra! Den stora skillnaden, kan jag tänka mig, är att hitta bra belöningar. Ägna massa tid åt att leka med din valp, hitta vilka sätt den gillar att leka och lägg in föremål i leken väldigt tidigt. Det är ovanligt att huskyn har något stort föremålsintresse men det går definitivt att väcka och utveckla om du börjar tidigt! Om du söker på min youtubekanal (xamarlenax) finns många exempel på lek med valp! Jobba gärna även mycket med skvallerträning så du slipper ta en massa fighter när du stöter på viltspår i framtiden. Fråga gärna mer ifall du undrar någonting! 🙂 Lycka till!

 3. Hej:) har nyligen hittat till din blogg och har fått mycket nyttig info! Har en siberian husky tik som är 2år och funderar på att skaffa en till. Ser hur lycklig hon blir när hon leker med andra hundar och tänker att hon skulle må så mycket bättre med en hundkompis. Har i så fall tänkt skaffa en omplacerings husky. Men är det svårt att få två äldre hundar att acceptera varandra? Bör man tänka på något speciellt när man skaffar en till? Tacksam för svar:)

  • Hej Sandra! Kul att du gillar bloggen 🙂 Och kanske ännu mer kul att du funderar på att skaffa en till husky! Du får gärna ställa frågor, jag svarar alltid – förr eller senare. Jo, huskyn är ju en väldigt social ras som du redan märkt. Personligen tyckte jag bara att det blev lättare när jag skaffade min andra. De får sällskap av varandra, kan leka, klarar av ensamhet lite bättre och får ökad aptit. Sedan är det lite roligare att dra med två också då de peppar varandra 🙂 När du väljer din nya livskamrat är det bra att tänka taktiskt. Du har en ganska ung tik så det är bra odds att lyckas med de mesta. Väljer du en hane bör det inte vara några problem alls (du skriver att din tjej älskar att umgås med andra hundar så jag utgår från att hon är social och vänlig). Om du väljer att ta in en äldre tik tror jag det är viktigt att du hittar en gamling som fortfarande är öppen för nya vänskaper. Det är inte alltid självklart för en hund att få nya vänner när de har några år på nacken. Jag upplever att hanar har lättare för detta. Å andra sidan har du då utmaningen vid löpen.. Lite mer detaljerat med tips om hur man kan gå tillväga när man tar in en ny hund i flocken, har jag skrivit i det här blogginlägget: https://yabastasiberianhusky.wordpress.com/2012/09/24/nya-flockmedlemmar/ Jag skulle råda dig att hitta en hund som är lite olika din i ålder och sätt, men som är en social och lekfull individ. Då bör det mesta gå vägen 🙂

   Lycka till och hör av dig om det dyker upp mer frågor!

   /Marlene

 4. Kom på ännu en fråga.. Är det stor skillnad på att äga två huskys jämfört med en? Eller är det mest fördelar? Hoppas du har tid att svara på mina frågor:)

 5. Hej, har spanat runt lite på din blogg nu och funderade på om du kanske kan hjälpa mig lite. Jag har två blandrashundar på 3 resp. 3 år, en amstaff/pittbull och en amstaff/rottis/cane corso som behöver mycket träning och motion. 🙂 Har därför funderat på om jag skall börja träna drag med dom, speciellt med tanke på att jag sen i framtiden vill ha en husky eller malmute. Men känner mig väldigt vilse i denna djungel av utrustning. Har bestämt mig för att beställa måttanpassade selar, men vart hittar man dom bästa? och var kan jag hitta bra lina och kanske kättingar eller liknande att ha i början utav träningen. Vill i slutändan kunna använda någon typ av 3-hjulig cykel då jag bor på gotland och har barmark nästan året runt. Så för att summera lite: var köper jag utrustning och vad för utrustning kommer jag behöva? Var hittar jag någon bra ”cykel”? är det något jag behöver tänka på utöver detta är jag tränar mina hundar? 🙂

 6. Hej vi letar efter en husky valp men den vi söker ska ha blå ögon och svart mask i ansiktet har letat ett bra tag nu efter en med just detta utseende men inte fått tag i någon.

  • Hej!
   Siberian husky är en vacker ras och det föds ibland svarta valpar med blå ögon. Detta är dock i första hand en arbetshund som ställer höga krav på sin ägare. De flesta uppfödare prioriterar därför att sälja sina valpar till köpare som i första hand är intresserade av att få en arbetshund och inte bryr sig så mycket om färgerna.

   Om du verkligen är intresserad av siberian husky som arbetshund så kanske du behöver ända dina krav på färg. Och om du bara är intresserad av färgen så kanske det är lämpligare att hitta en annan ras, som inte ställer så höga krav på aktivitet och sällskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s