Sauron (tillgänglig för avel)

Namn: SE (POLAR)CH SE UCH Jiepeer’s Sauron
Kön: Hane
Född: 2013-08-06
Reg.nr.: SE50506/2013
Höjd: 57 cm
Vikt: 21 kg

Har gått:
2013/14 – 6 mil
2014/15 – 166 mil
2015/16 – 215 mil
2016/17 – 176 mil

Sauron är tillgänglig för avel på arbetsprövade tikar.

Äter:
Royal Canin Trail 4300
Royal Canin Endurance 4800

Här nedanför kan du läsa roliga fakta om Sauron, om hur han är som draghund och vad han har gjort för tävlingsresultat!

.

stamtavla Sauron

.

IMG_8875

Sauron vilar mellan träningspassen..

Fakta om Sauron:

  • Sauron älskar att springa snabbt och när han sätter fart i trädgården är det ingen av de andra hundarna som kan hänga med.
  • Sauron älskar att pussas mycket och länge – han kallas ibland för ”elvispen” då hans tunga snurrar runt i hela ansiktet!
  • Sauron har en mycket kraftig päls som gör att han alltid ser ut att vara tjock som en tunna. I själva verket är han en liten och lätt hane.
IMG_0051

Sauron visade ledarhundsanlag (och tänder) vid fem månaders ålder..

  • Sauron är väldigt gosig men har sällan tålamod att stå stilla någon längre stund.
  • Sauron överraskar gärna gäster genom att helt ogenerat hoppa upp och sätta sig i famnen på dem vid fikabordet.
  • Sauron är den hund i flocken som tidigast visade ledarhundanlag genom att springa mycket fokuserat i spannet en kort sväng vid fem månaders ålder.
  • Saurons styrkor är att han är intensiv, lyhörd och har stor drivkraft i selen. Hans svagheter är att han aldrig kan stå still utan trasslar in sig i alla linor när vi stannar och att han kan provocera andra hanar med sina uppvaktningar (han är kär i alla hundar, oavsett kön).

Sauron har gått som ledarhund på samtliga tävlingar under sin första riktiga säsong. Foto: Malin Granqvist, Team Villiviimas

Om Sauron säsongen 2014/2015:
Sauron påbörjade träningen när han precis hade fyllt ett år. Min tanke var att låta honom gå med så mycket som han orkade men att ge honom extra tid för återhämtning vid behov. Det behövdes dock aldrig. Sauron har tränat för fullt och återhämtat sig bra under hela året. Enda gången han har avstått träning är en handfull pass då han hade blivit biten i bakbenet. Sauron är en intensiv unghund som gärna galopperar. Han visade tidigt på ett väldigt fint fokus och det har han tagit med sig vidare i träningen. Sauron har gått förhållandevis mycket som ledarhund i spannet under säsongen och har varit en väldigt lättsam och fokuserad hund, även om han ännu inte är helt säker på kommandon. En lovande ung kille inför framtiden!

12489384_679200768887556_7759985394802908448_o

Sauron får tunga ansvar under sin första tävlingssäsong.. Foto: Björn Andersson

Om Sauron säsongen 2015/2016:
Sauron är en intensiv och lyhörd kille i spannet. Han får gå mycket som ledarhund och tar sitt ansvar fint. Då Kit blev skadad har Sauron fått axla den tunga rollen som farthållare i spannet. Han har gått som ledarhund på samtliga tävlingar. Han har hanterat omkörningar, miljöstörningar, möten med andra spann med mer. I slutet av säsongen har Sauron varit delvis trött i huvudet av den mentala belastningen och fått bli avlastad av de andra hundarna. Förhoppningsvis ska sommarvilan göra gott och Sauron får mogna så mycket som han behöver för att kunna utvecklas vidare som ledarhund!

Sauron är med i SM-guldspannet, blir polarhundchampion och tar sin andra Siberian husky-cupvinst 2017. Foto: Maja Willenfeldt

Om Sauron säsongen 2016/2017:
Sauron har varit en av nyckelhundarna i spannet under säsongen och har gått som ledarhund på delsträckor på alla tävlingar. Jag ser mer tendenser till egna beslut och initiativ hos Sauron, på gott och ont. Han läser situationer och hanterar dem även utan mitt stöd. Sauron fortsätter att ha en fin fartkapacitet och gillar att springa snabbt. Han har gått som ledarhund merparten av fartpassen på träning och sträcker alltid lina. Under giardia-utbrottet under våren, var Sauron en av de hundar som klarade sig bäst. Han tappade inte nämnvärt i massa eller energi. Under vintern har han kvalificerat sig för polarhundchampionat genom vinsten på SM. Sauron är nu en rutinerad och säker hund med en given nyckelroll i spannet inför nästa säsong.

Saurons tävlingsresultat:

Sauron i singelled

Trav i uppförbacke på band

Sauron ledarhund på fartträning i Lillholmsjö

 

IMG_1154

Sauron blir BIM-valp på Polarhundutställningen i Vaggeryd våren 2014.

Utställd SPHK Södra, Vaggeryd 26 april 2014. Domare: Tina Permo
”Maskulin. Utmärkt huvud, korrekt bett. Bra öron, hals och överlinje. Tillräcklig kropp för åldern. Korrekt svans. Normala vinklar. Bra benstomme. Rör sig med bra steg.”
Bästa hanvalp, BIM

wpid-picsart_1411449245605.jpg

Sauron fick följa med sin pappa Ixius med husse Jörgen till Idre för att ställas på rasspecialen. Foto: Lenita Remneman

Utställd Rasspecialen, Idre 20 september 2014. Domare: Göran Hallberger
”Maskulint huvud av bra modell. Kunde haft något längre kropp. Bra benstomme. Kunde varit bättre vinklad bak. Bra tassar. Goda rörelser som dock störs av lite korta överarmar som gör frambenens rörelser lite korta. Pälsfärg utan anmärkning.”
Very good, oplacerad

Sauron blir fjärde bästa hane med certifikat på polarhundutställning 2016.

Utställd SPHK, Tånga hed, 13 maj 2017. Domare: Gunilla Skallman
”Hane med fin ram. Välskuret huvud. Öron av mycket bra storlek, dock något brett ansatta. Utmärkt hals. Tillräckliga vinklar. Bra kropp och benstomme till storleken (på mindre sidan) i bra päls. Rör sig med lätt steg men kunde visa lite mer ”go”. Trevlig attityd.”
Excellent, CK, B/J KK1, BHKL4, Certifikat, BIM-bruks

Sauron tar sitt andra certifikat och även CACIB på internationell utställning i Köping.

Utställd SKK, Köping 22 juli 2017. Domare: Erna-Britt Nordin
”Välbalanserad. Välgående. Välpälsad. Fint huvud. Välställda öron. Bra ögon, nos och bett. Fin hals. Lång bra bröstkorg. Bra ben och vinklar. Breda bra lår. Härligt temperament.”
Excellent, CK, B/J KK1, BHKL, Certifikat, CACIB

Sauron

Sauron tar sitt tredje raka certifikat och blir utställningschampion på nationell utställning i Norrköping.

Utställd SKK, Norrköping 20 augusti 2017. Domare: Gunilla Skallman
”Fin modell, mycket bra huvud och uttryck. Mycket välställda öron. Inte helt plan i överlinjen. Utmärkt bröstkorg men kunde ha lite mer massa. Bra ben och tassar. Tillräckligt vinklad. Effektiva rörelser. Sommarpäls. Mycket trevlig attityd.”
Excellent, CK, B/J KK1, BHKL2, Certifikat, Championat

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s