Gantu

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

gantu

Namn: Husky Heroes Gantu
Kön: Hane
Född: 2014-07-25
Reg.nr.: SE47668/2014
Höjd: 59
Vikt: 21

Äter:
Royal Canin Trail 4300
Royal Canin Endurance 4800

Gantu, Plutten, Kurden – kärt barn har många namn! Den här charmören kommer från en av våra samarbetskennlar; kennel Husky Heroes. Pappa Hero är en av de absolut bästa ledarhundar jag har kört, otroligt lyhörd och fokuserad på alla sätt. Gantu går i pappas fotspår och är nu den hunden som får gå fram när vi kommer till svåra förhållanden.

Gantu tog tid på sig att mogna fysiskt. Han har alltid varit välbalanserad och proportionerlig men har haft svårt att lägga på sig hull under sina första år. Vid fyra års ålder började kroppen komma ikapp, med följden att Gantu ökade sitt driv och sin fartkapacitet rejält. Sedan dess är han en av de självklara ledarna i spannet på tävling.

Säsongen 17/18 var det Gantu som ledde spannet under de två snabbaste loppen – en genomsnittshastighet på 18 km/h på 65 km (snabbaste begränade sh-spann och tredje bästa a-spann) och en genomsnittshastighet på 21 km/h på 19 km (fjärde snabbaste 6-spann på VM).

Gantu är ögonlyst med corneadystrofi och har därför inte varit aktuell för avel förrän 2018 när han verkligen visade hur duktig draghund han kan vara. Han är tillgänglig för avel på arbetsprövade (oavsett resultat) tikar som är ögonlysta fria, helst i flera generationer.

Om Gantu säsongen 2015/2016:
Gantu har gått i full träning tillsammans med de vuxna hela säsongen. Han är väldigt okomplicerad och gör alltid sitt arbete. Gantu har fått gå relativt ofta som ledarhund och har visat sig vara väldigt lyhörd för kommandon. När vi har tränat som mest så har Gantu bara visat sig gå bättre och bättre. Gantu är väldigt lovande för framtiden. Han är inte en intensiv hund i selen men disponerar sina krafter bra och har god fartkapacitet.

11013369_10152949026204624_3610715574908825500_n

Gantu gör utställningsdebut och blir andra bästa hane med CK i Ånnaboda våren 2015. Foto: Lenita Remneman

Utställd SPHK Mälardalen, Ånnaboda 14 maj 2015. Domare: Eva Widstrand
”En härlig hane, utmärkta proportioner. Välskuret huvud, korrekt bett, rastypiska öron och ögon. Tillräckligt halslängd. Välkroppad, utmärkt bröstdjup och förbröst. Fin överlinje och underlinje. Utmärkt benstomme och tassar. Utmärkta vinklar runt om. Utmärkt kors och svans. Rör sig med mycket bra steg. Päls och färg utan anmärkning.”
Excellent, JUNKK1, CK, BHKL2

Utställning, SPHK Södra, Vaggeryd 29 april 2017. Domare: Eva Widstrand
”En härlig kille, bra proportioner. Han har ett utmärkt hanhundshuvud med fina rasdetaljer. God halslängd, välkroppad med bra fröbröst, plan rygg, aningen kort kors. Svans med plym, aning i båge också. Utmärkta ben och tassar. Välvinklad. Rör sig med bra steg. Päls och färg utan anmärkning.”
Very good

Gantu blir andra bästa brukshane i Tånga Hed 2017.

Utställning, SPHK Central, Tånga hed 13 maj 2017. Domare: Gunilla Skallman
”Rejäl hane med utmärkt könsprägel. Fint uttryck, dock aningen brett ansatta öron. Väl behårade. Stark överlinje. Välutvecklad kropp. Utmärkt benstomme. Stark framåtanda. Typiska vinklar. Päls i fällning. Rör sig med lätt steg men kunde varit stabilare. Härlig attityd.”
Excellent, CK, B/J KK2

Gantu blir andra bästa brukshane i Ånnaboda 2017. Foto: Nicole Fhors, Raxeira’s

Utställd SPHK Mälardalen, Ånnaboda 25 maj 2017. Domare: Göran Hallberger
”Maskulint huvud som störs av något ljusa ögon. Välkroppad. Bra benstomme. Välvinklad. Fina rörelser. Päls i kraftig fällning.”
Excellent, B/J KK2

 

Annonser
3 kommentarer

3 thoughts on “Gantu

  1. Pingback: Skritt – hundtränarens bästa vän | Yabasta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s