Valpar på gång

Yabastas Black Powder-kull föds i maj 2018! Valparna kommer att stanna i kennelns närmaste krets.

Gråbeintunets Dora har jag fått förtroendet att låna in från Trond och Siv på kennel Gråbeintunet. Dora tillhör den tiklinje som fyller en stor del av deras tävlingsspann sedan flera år tillbaka. Dessa tikar härstammar delvis från samma hundar (Tupilak’s Trapper/Unisak’s Linda Flyer) som Yabasta Accelerating-kullen. Dora har en kull sedan tidigare varav två döttrar går i Tronds spann, en går i Björn Zelanders spann och en är Karma som nu bor här hos oss. Doras mamma My har också gått i Tronds spann fram till åtta års ålder. Jag valde Dora för att hon har visat att hon är träningstålig (cirka 500 mil om året) och har många toppresultat på medeldistans både på internationell nivå och i konkurrens mot a-hundar. Hon var bland annat med i Tronds spann på SM i Nornäs 2017 när de körde 40 km på tiden 1.45, en tid som länge har varit min målsättning. På Vildmarksracet 2018 hade de näst snabbaste tid av åttiotalet spann, även inräknat a-hundarna. Dora har även genomfört Polardistans 300 km. Till vardags är hon en mjuk och kärvänlig tjeja som älskar att gosa.

Några av Doras resultat:
Resultat i medeldistans öppenklass där annat ej anges.
2017: Silver i Polarhund-VM långdistans, Guld Nornäsdraget, Guld Vildmarksracet
2018: Silver Polarhund-VM, Guld Vildmarksracet, Guld Nornäsdraget, Guld Nordic Open

Icebell’s Quax är en av ledarhundarna hos Christof Diehl i Tyskland. Quax är en stark och proportionerlig ledarhund i övre storleksgränsen. Han går lika hårt uppför som nerför och är särskilt duktig i tuffa förhållanden. Han har samma förfäder som pappan till Nitro, en av mina bästa hundar. Till vardags är han en väldigt lyhörd och följsam hund som har lätt att växla mellan vila och arbete. Quax är HD-röntgad, ögonlyst, DNA-testad (=sh), arbetsprövad, utställningsmeriterad och godkänd för avel av Siberian Husky Club Deutschland e.V.

Några av Quax resultat:
Resultat från sprint öppenklass där annat ej anges.
2015: VM-brons
2016:
2017: EM-brons
2018: VM-brons

Dora och Quax är väl beprövade och kommer från högpresterande tävlingshundar i flera generationer. Kullen är redan fullbokad.

Annonser