Uppfödning

Yabasta Accelerating Archon, Roc och Sonic by Yzma

En Yabastahund ska vara någonting utöver det vanliga!

Välkommen till kennel Yabasta! Här bedrivs en småskalig uppfödning med syfte att ta fram snabba och hållbara tävlingshundar av rasen siberian husky. Uppfödningen sker i första hand för att bygga det egna tävlingsspannet och valpar kan vara till salu till tävlingsintresserade hem.

Rasstandarden för siberian husky säger följande: ”Rasens ursprungliga funktion är att spänd för släde förflytta lätt last i måttlig hastighet över stora avstånd.”. Yabasta föder upp rena tävlingshundar med högt temperament, intensitet och uthållighet. Yabasta-hundarna lämpar sig inte för sällskap eller hobby utan hör hemma i tävlande spann där de får utlopp för sin energi och sina instinkter.

Yabasta avlar efter följande prioriteringsordning:

1. Yabasta avlar på hundar som har presterat bra som draghundar och är ledarhundar.
2. Yabasta avlar på hundar som har hållbar kroppsbyggnad med goda vinklar och bra benstomme.
3. Yabasta avlar på hundar som har dokumenterat duktiga draghundar flera generationer tillbaka i stamtavlan.
4. Arv och miljö ska i kombination ge sociala valpar med stabil mentalitet.

Yabasta-valpar säljes endast till hem med referenser. Den mest lämpade valpköparen är den aktiva mushern som vill lyfta sitt tävlingsspann ytterligare en nivå.

Anmäl ditt intresse om du tror att Yabasta-hundarna kan vara någonting för dig. Intresseanmälan är ingenting bindande, bara en signal om att du vill bli kontaktad när det finns avelsplaner. Du hittar formuläret längre ner på sidan.

Valpköpare ska komma på besök innan försäljning. Det går bra att besöka kenneln både före och efter att valparna fötts, med undantag för de första cirka tre veckorna efter födsel då de behöver lugn och ro. Alla valpköpare erbjuds medlemskap i en kennelgrupp på Facebook där det går att följa valparnas utveckling från födseln. Som valpköpare förväntas du sedan komma med uppdateringar om hur det går för din Yabasta-hund. Det är viktigt för kenneln att kunna utvärdera aveln och göra bra kombinationer även i framtiden. Du som har köpt en valp hos Yabasta, har sedan förtur på valpar i framtida Yabasta-kullar.

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s