Mindre träning – mer muskler!

folkemaj2014Nu har Folke och de andra vovvarna gått små promenader i en månad. Det är ingenting märkvärdigt alls, lugna promenader då och då, på stigarna hemma i skogen. Jag har använt viktmanschetter för att ge hundarna lite extra “att fundera över” och haft väskor på dom då och då. Jag vill ju gärna att de ska skritta i skogen, det är ett behagligt tempo för mig och det är en fin variation till deras vanliga springande.

För Folke så har de här promenaderna gjort underverk. Från att vara Bambi på hal is som snubblat på sina egna fötter, är han nu en maskulin och värdig hane som rör sig både snabbt, smidigt och kontrollerat i trädgården. Folke har också haft ovanan att tappa mycket muskler i bakdelen när vi tränar som mest i draget. De här lugna promenaderna har gjort underverk. Han har fått en riktigt rund och go rumpa! ❤

För ett par veckor så skrev jag ett inlägg om Folke, hans balans och våra skritt-promenader. Här kommer nu en uppföljande film från vår promenad igår. Folke rör sig väldigt avslappnat och kontrollerat i skritten. Och när han har hamnat på efterkälken så studsar han tillbaka till sin position helt utan att tappa balansen eller snubbla!

3 thoughts on “Mindre träning – mer muskler!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.