Fokus och planer

image

Äntligen upplever jag att Galen är redo för att börja jobba med mer avancerade fokusövningar igen! Nu är planen att jobba vidare på flera olika plan parallellt.

Månadens upplägg är en mindmap med många olika övningar för många olika tillfällen. Det är svårt att hinna med ordentlig lydnadsträning när jag samtidigt har ett helt spann i full träning. Av den anledningen behöver träningen vara så effektiv som möjligt och dessutom minst lika lättillgänglig. Mindmapen gett mig ett urval av övningar som alla passar in i olika sammanhang – allt ifrån en deciliter torris tio minuter innan jobbet till en hel eftermiddag med fika och trevligt sällskap.

Jag har försökt otaliga gånger med olika träningsscheman, det ena mer avancerat än det andra. Efter lika många misslyckanden, med konsekvensen att träningsutvärderingen uteblivit helt, har jag till slut insett att problemet har varit just det. Att schemana har varit alldeles för avancerade. Det behöver vara enkelt, överskådligt och lätt tillgängligt för att jag ska använda det. Och tro det eller ej, men mindmaparna är nu inne på femte fungerande månaden! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.